
Lees verder Nadelen Wordpress
Veel bedrijven en ondernemers kiezen voor een Wordpress website omdat ze denken dat dit een relatief goedkope oplossing is. Toch zitten er ook wat nadelen aan een Wordpress site.
Lees verder
Lees verder Google positie check
Weet jij van je eigen website hoe deze nu scoort in Google? Je kan uiteraard een zoekwoord intypen in Google en dan kijken waar je staat maar dat is voor meerdere zoekwoorden een flinke klus.
Lees verder
Lees verder Zoekwoordenonderzoek
Weet jij hoe jouw potentiële klant of opdrachtgever zoekt in Google? En weet jij op welke positie in Google jij staat? Website Coach helpt je met het zoeken naar de juiste keywords zodat je je website hiervoor kan inrichten.
Lees verder
Lees verder Website onderhoud
Iedereen weet onderhand wel dat je aan website onderhoud moet doen om je website veilig en snel te houden. Niet alleen veiligheid is belangrijk. Ook snelheid. Voor je bezoeker, en ook Google waardeert jouw website hoger in de zoekresultaten als jouw website snel geladen wordt op het scherm van de bezoeker.
Lees verder
Lees verder Email funnel maken
Eerlijk gezegd herinner ik me niet meer goed, hoelang ik bezig was om uit te zoeken hoe ik zelf een converterende email funnel kon maken, vóórdat ik er hulp bij ging zoeken. Eigenwijs? Ja. Maar dat was dus niet zo slim…
Lees verderLees verder Hoe maak je een email link in WordPress, spam-safe
Een email link maken is geen standaard optie in WordPress, met een goede reden: omdat je je mailadres dan vrijgeeft aan spambots. Een spambot is een robot die linkjes volgt en alle emailadressen die het tegenkomt verzamelt voor een spammer. Met andere woorden: je zult daarna vrijwel zeker veel spam ontvangen.
Lees verderLees verder Met anchorlinks: linken naar een plek BINNEN een (andere) pagina
Hyperlink gebruik je over het algemeen om naar een andere pagina te gaan. Maar je kunt ook linken naar plekken binnen een pagina: met anchorlinks (worden ook wel Jumplinks genoemd). Fijn voor je bezoeker en goed voor je SEO sorry, I stand corrected… dit laatste schijnt alleen zo te zijn bij extreem lange teksten. Desalniettemin een handige tip lijkt me. Het kan op alle websites – dus niet alleen in WordPress.
Lees verderLees verder “‘Gratis gesprek’ aanbieden?? Je bent toch wat waard?!? Grrrrr…”
Een begrijpelijke reactie, naar aanleiding van het onderzoekje naar de meest aansprekende homepage tekst: “Boek een gratis afspraak: dat is iets wat je beter niet kunt doen. Je bent toch wat waard? ‘Gratis en vrijblijvend’ grrrrr…”
Lees verderLees verder Overtuigende homepage banner
Je hebt maar 3-4 seconden om de aandacht van je websitebezoeker te trekken. Dus een overtuigende homepage banner plus tekst is cruciaal om jouw ideale klant snel je website in te leiden. Op socialmedia deed ik een onderzoekje naar de meest overtuigende homepage banner. Ik gaf 3 voorbeelden en vroeg: welke homepage banner spreekt jou het meest aan?
Lees verderLees verder Gratis website vergelijken: JouwWeb, Jimdo, Wix, Weebly, WordPress.com. En SquareSpace
Wat kost een kleine eenvoudige website? Er hoeven maar een paar pagina’s op. Ik ben niet handig maar ik wil die zelf kunnen aanpassen. En ik wil in Google liefst bovenaan komen en ik heb maar een klein budget...
Lees verderLees verder Veilig betalen: iDeal of PayPal?
Net als veel mensen heb ik een PayPal account. Ik gebruik het hoofdzakelijk voor software aankopen in het buitenland. Leuke plugins en zo. Binnen Nederland betaal ik altijd met iDeal.
Lees verderLees verder Gastenboek op je website in 10 seconden
Gastenboeken op een website waren ooit populair. Heel soms krijg ik nog de vraag “welke plugin is geschikt voor een gastenboek?” Maar daar heb je geen plugin voor nodig.
Lees verderLees verder Eenvoudig contactformulier op je wordpress website
Kunnen je lezers geen contact met je opnemen om bijvoorbeeld een vraag te stellen, dan mis je kansen. Maak het gemakkelijk om contact op te nemen.
Lees verderLees verder Extra velden in je contactformulier
Met de gratis plugin ContactForm7 maak je een uitgebreid contact-, aanmeld- of inschrijfformulier. Met extra velden, keuzeopties, uploaden van bestanden, etc. De ingezonden data kun je eenvoudig exporteren naar Excel (met een aparte plugin).
Lees verderLees verder Favicon toevoegen aan je website
Een favicon is een minilogootje dat jouw website vertegenwoordigt. Het woord is een samentrekking van favorite + icon.
Lees verderLees verder Welk lettertype is het?
Heb je een mooi lettertype gezien maar weet je niet hoe het heet: de website WhatTheFont onthult je de naam van het lettertype. Je uploadt een afbeelding (lees wel even de aanwijzingen) en WhatTheFont vertelt je meteen welk font (= lettertype) gebruikt is.
Lees verderLees verder YouTube video tonen op je website
Je film plaatsen op YouTube spaart ruimte op je eigen server bovendien is YouTube een veelgebruikte zoekmachine. Vermeld dus altijd een link naar je website.
Lees verderLees verder Even je foto verkleinen: werkt in je voordeel
Voordat je een foto op je website plaatst moet je letten op het formaat. En dan bedoel ik niet in centimeters maar in KB = kilobytes. Klinkt ingewikkeld maar dat is het niet. Je foto verkleinen is goed voor de snelheid van je website en fijn voor je bezoeker, want die hoeft niet lang te wachten. En Google waardeert snelle websites, dus tel uit je winst 🙂
Lees verderLees verder Betere URL’s in je artikel voor betere vindbaarheid
Een URL duidt aan waar op internet een bestand staat. Zo’n adres staat dus niet alleen in de adresregel van je browser, maar ook verspreid over je artikel wanneer je afbeeldingen en linkjes plaatst.
Lees verderLees verder Wat is een URL?
URL staat voor ‘Unique Resource Locator’. Je website heeft z’n eigen plek op internet. Jouw domein. Je domein heeft een naam, je domeinnaam: www.websitenaam.nl De URL van je website is dan http://www.websitenaam.nl
Lees verder