Home Blog Algemeen Google positie check

Google positie check

Positie van je eigen site in Google

Hoe kom je er snel achter met welke zoekwoorden je rankt in Google?
Je kan uiteraard een zoekwoord intypen in Google en dan kijken waar je staat maar dat is voor meerdere zoekwoorden een flinke klus. Dit kan makkelijker en sneller met de Google positie check.

Wat ik voor je doe is op basis van je website een lijst maken van alle zoekwoorden waar je website op dit moment op rankt. Soms zal het je verbazen op welke zoekwoorden je rankt in Google en in de meeste gevallen geeft het je ook inzichten waar je bepaalde pagina's voor kan optimaliseren.
Bij sommige nieuwe websites zal het aantal zoekwoorden nog laag zijn (10) terwijl bij websites die al wat langer online staan dit soms wel honderden zoekwoorden kunnen waar een pagina van je website op rankt in Google.

Stel in het voorbeeld van de Jämthund zien we dat we nu op positie 24 ranken in Google. Dat is uiteraard te laag om voldoende bezoekers te krijgen op de website. Maar je weet dat je nu wel rankt en weet dat je hier iets aan moet doen om hoger te gaan ranken. Maar los van deze positie zie je wellicht dat je op het zoekwoord "Scandinavische jachthonden" rankt op positie 1. Iets wat je wellicht nog niet wist. Hier kan je dan gebruik van maken om hier vervolgens weer een link te plaatsen naar de pagina of blog over de Jämthund.

Door je posities voor verschillende zoekwoorden goed bij te houden, kun je zien welke zoekwoorden het meeste effect hebben om hoger in de zoekresultaten te komen.  Hier kan dan vervolgens je strategie op aanpassen en je richten op de zoekwoorden die voor jou het beste resultaat opleveren.
Door dan geregeld aanpassingen te doen en wekelijks de resultaten te bekijken zal je bij succes enthousiast worden om dit te blijven doen.  Uiteindelijk zal goede posities krijgen in Google wat weer zorgt voor meer bezoekers. Dit kan dan weer zorgen voor meer aanvragen.

Wat kan ik voor je doen?

Op basis van jouw website kan ik een lijst voor je maken met alle huidige rankings van je website.
Je ontvangt dan uiterlijk binnen 3 werkdagen een Excel overzicht met alle zoekwoorden die rankingen en daarbij de url en de positie.

Naast deze inzichten kan het ook zinvol zijn om een zoekwoordenonderzoek uit te laten voeren waarmee je dan weer de juiste pagina's kan maken om goed te kunnen ranken in Google.

 

Wil je weten met welke zoekwoorden jouw website rankt in Google?
Vraag dan hier een rankingsrapportage aan

Ranking rapport