Home Blog Algemeen Nadelen Wordpress

Nadelen Wordpress

Is wordpress gratis?

Wordpress een gratis systeem om zelf eenvoudig een website in te maken en om vervolgens mee te kunnen onderhouden.  Het is alleen niet zo eenvoudig dat je dit makkelijk en snel zelf kan doen. Je hebt hier wel enige technische kennis voor nodig om een basis website te kunnen opzetten. 
Vervolgens moet je dan ook nog rekening houden met welke thema ga je kiezen, welke plugin heb je nodig en hoe ga je gebruik maken van formulieren?
Al met al lijkt het soms een goede en "goedkope" oplossing, maar gratis is dit zeker niet.
Denk hierbij dan alleen al een de hosting van je website. Dat is overigens iets wat je voor elke website nodig hebt.

De grootste kosten zitten vaak in de maandelijkse updates van je Wordpress site.
Updates voor een Wordpress website zijn cruciaal voor de prestaties, beveiliging en functionaliteit ervan. Deze updates omvatten regelmatig nieuwe versies van Wordpress zelf, thema's en plugins.
Hoewel updates over het algemeen gunstig zijn, brengen ze ook enkele potentiële nadelen met zich mee.

Updaten van plugins

De updates zou je zelf kunnen doen, maar als er dan vervolgens iets niet meer goed werkt kan het zijn dan je website hierdoor niet meer goed fucntioneert. 
Wanneer je Wordpress of een van de geïnstalleerde plugins bijwerkt, kunnen sommige elementen van je website niet goed samenwerken met de nieuwe versie. Dit kan leiden tot technische problemen, fouten of zelfs het tijdelijk offline gaan van bepaalde functies. Het is daarom van essentieel belang om voor het uitvoeren van updates een back-up van je website te maken.
Dit zou je allemaal zelf kunnen doen, maar dan moet je zelf echt wel goed weten wat je doet.

Een ander potentieel nadeel is dat niet alle thema's en plugins even snel worden bijgewerkt door hun ontwikkelaars. Sommige ontwikkelaars stoppen met het onderhouden van hun producten, wat kan resulteren in verouderde code die niet optimaal functioneert met de nieuwste versies van Wordpress. Dit kan leiden tot veiligheidsrisico's en verminderde prestaties van je website.
En door het gebruik van teveel plugins kan dit ook zorgen voor een vermindering van de prestaties van je website.

Bovendien kan het bijwerken van Wordpress en zijn componenten tijdrovend zijn, vooral als je meerdere websites beheert. Het vereist regelmatige aandacht en monitoring om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt.

Veel bedrijven bieden aan om deze updates voor je te verzorgen. De kosten hiervan zijn dan gemiddeld € 50,00 per maand. Op jaarbasis is dit dan € 600,00.
Dit zijn dan de kosten nog los van de hosting. Hiervoor moet je ook nog rekening houden met een jaarbedrag van ongeveer € 190,00 per jaar.  De totale jaarlijkse kosten komen dan uit op € 790,00

Website met eigen CMS

Als alternatief voor een Wordpress site ontwikkelen wij websites met het CMS van Template Fabriek.
Gebruiksvriendelijk, overzichtelijk en een goede service.
De maandelijkse kosten hiervoor bedragen slechts € 29,45.  Op jaarbasis is dit € 353,40
Dit is dan incl de hosting van je website. SSL-certificaat en de Licentiekosten (realtime monitoring & updates) 
Als je dit dan vergelijkt met een Wordpress website scheelt dat dus € 436,60 per jaar.

Licentiekosten (realtime monitoring & updates)

Ontstaat er onverhoopt een fout op de website? Dan krijgen wij direct een e-mail met informatie over waar het fout ging, zodat we dit snel op kunnen lossen. Daarnaast zorgen wij voor updates zodat je altijd zonder zorgen aan jouw website kunt blijven werken.

Wil je hier meer over weten neem dan contact op voor meer informatie.

Neem contact op