Home Blog Algemeen SSL certificaat

SSL certificaat

Een SSL-certificaat is een belangrijk hulpmiddel om de beveiliging van websites te waarborgen. Naast de beveiliging geeft het ook vertrouwen aan de website bezoekers en kan het de zoekmachineoptimalisatie (SEO) van je website kan verbeteren.

  1. Beveiliging van gegevens:

Een van de belangrijkste redenen om een SSL-certificaat voor je website te hebben, is het waarborgen van de beveiliging van gegevens. Met SSL (Secure Socket Layer) worden gegevens versleuteld verzonden tussen de webserver en de browser van de gebruiker. Dit betekent dat de informatie die wordt uitgewisseld, zoals persoonlijke gegevens, creditcardgegevens en inlogreferenties, niet toegankelijk is voor derden die mogelijk kwaadwillende bedoelingen hebben. Door een SSL-certificaat te gebruiken, creëer je een veilige omgeving waarin gevoelige informatie veilig kan worden verzonden en ontvangen.

 

  1. Vertrouwen van bezoekers:

Het hebben van een SSL-certificaat op je website draagt bij aan het opbouwen van vertrouwen bij je bezoekers. Wanneer mensen zien dat je website beveiligd is met een SSL-certificaat, wordt dit weergegeven met het hangslot icoon in de adresbalk van de browser. Daarnaast wordt de URL voorafgegaan door "https" in plaats van "http". Deze visuele aanwijzingen geven aan dat de website veilig is om te gebruiken en dat de gegevens die ze verstrekken, privé blijven. Dit vertrouwen is vooral belangrijk bij het verwerken van online transacties of het verzamelen van persoonlijke informatie.

  1. SEO-voordelen:

Naast de van beveiliging en het vertrouwen van de bezoekers, heeft een SSL-certificaat ook voordelen op het gebied van zoekmachineoptimalisatie (SEO). Google neemt de beveiliging mee als een van de rankingfactoren bij het bepalen van de zoekresultaten. Websites met een SSL-certificaat krijgen over het algemeen een hogere ranking dan websites zonder SSL. Dit betekent dat een SSL-certificaat niet alleen de beveiliging verbetert, maar ook kan bijdragen aan een betere zichtbaarheid en vindbaarheid van je website in zoekmachines.

Wil je meer weten over de beveiliging en hosting van je website neem dan contact op door een mail te sturen naar info@website-coach.nl