Home Blog Algemeen Zoekwoordenonderzoek

Zoekwoordenonderzoek

Begin altijd met een zoekwoordenonderzoek


Voordat je begint met je website of een nieuw blog artikel adviseer ik je om te starten met een zoekwoordenonderzoek. Dit zou je zelf kunnen doen doen, maar je kan dit uiteraard ook laten doen.
Als je bijvoorbeeld een artikel of een pagina wil maken over een Zweedse elandhond dan is het verstandig om eerst te weten of er hier uberhaupt wel op gezocht wordt.

Hier heb je dan speciale tools voor waarmee je het zoekvolume kan bekijken.

In het geval van het zoekwoord "Zweedse elandhond" kan ik zien dat er maandelijks gemiddeld 110 personen naar op zoek te zijn. Ik adviseer vaak om te zoeken naar zoekwoorden met een zoekvolume van minimaal 100.
In dit geval is dit dus een score waar we iets mee zouden kunnen.

Maar bij even wat verder onderzoek zie ik dat er ook een andere benaming is voor de Zweeds elandhond, namelijk "Jämthund". Als ik dit zoekwoord ga bekijken zie ik dat deze een zoekvolume heeft van 260. Dit is dus beduidend hoger en hierdoor ook een stuk interresanter. Hierdoor kan je vervolgens besluiten om de pagina of blog dan dus als titel "Jämthund" te laten heten.  In de tekst vermeld je dan ook Zweedse elandhond zodat je op beide zoekwoorden gevonden kan worden.

Content maken

Maak de juiste content rondom de gekozen zoekwoorden: Gebruik de geselecteerde zoekwoorden om waardevolle inhoud te creëren voor je website. Optimaliseer pagina's, blogposts en andere inhoudselementen met deze zoekwoorden, maar zorg ervoor dat de inhoud natuurlijk en nuttig blijft voor je bezoekers.
Zorg hierbij ook voor relevantie zodat de bezoeker de juiste informatie aantreft op die specifieke pagina.
Als de bezoeker verwacht informatie te kunnen lezen over ""Jämthund", maar daar staat niets over vermeld zal de bezoeker de pagina snel weer verlaten. Hoe langer de bezoeker op de pagina blijft hoe beter.
Ook deze informatie is voor Google weer belangrijk in de be-oordeling van je pagina.

zoekmachine optimalisatie

Als je dan de pagina gemaakt hebt of hebt aangepast is het ook belangrijk om de prestaties van de pagina te monitoren. Dit kan je doen met webanalysetools om te kijken waar je pagina staat in Google.
Door middel van aanpassingen zorg je er zo voor dat je pagina als je het goed doet steeds hoger komt te staan in de resultaten van Google.
Blijf daarom altijd je zoekwoordenonderzoek verfijnen en optimaliseer je content op basis van nieuwe inzichten en trends.

Door deze stappen te volgen, kun je een effectief zoekwoordenonderzoek uitvoeren en je SEO-inspanningen verbeteren door je te richten op de juiste zoekwoorden die je doelgroep gebruikt.

 

Wil je weten wat het zoekvolume is van jouw zoekwoorden?
Laat dan gratis een zoekwoordonderzoek uitvoeren.

Gratis zoekwoordonderzoek