Hoger in Google
Je hebt een website en je wil dat jouw potentiele klanten je kunnen vinden via Google.
Hiervoor zal je eerst een soort van "nulmeeting" moeten doen op te kunnen bepalen hoe je er nu voor staat.
Met onze tools kunnen we dan bijvoorbeeld zien op welke zoekwoorden je op dit moment al vermeld wordt (rankt) in Google. Als dat er dan nu bijvoorbeeld 10 zijn dan kunnen we samen bepalen op welke andere zoekwoorden je ook nog gevonden zou willen worden en welke van de 10 waar je nu al op gevonden wordt je hoger mee zou willen ranken.
Als we kijken naar de website "website-coach.nl" dan kunnen we zien dat deze op ruim 4.000 zoekwoorden gevonden wordt in Google. De website bestaat al 12 jaar en er zijn door de jaren heen veel blogs geschreven waardoor er op vele zoekwoorden een vermelding in de database van Google is toegevoegd.
Wellicht niet allemaal relevant, maar het zorgt wel voor bezoekers naar de website.
Voor de website "website-coach" zien we bijvoorbeeld dat deze o.a. gevonden wordt met het zoekwoord "wat is een url". Momenteel staat deze op positie 13, maar deze positie kan dagelijks verschillen.
De vermelding linkt vervolgens naar de pagina "https://website-coach.nl/wat-is-een-url/", wat een exacte match is met het zoekwoord.
Los van het feit of dit voor ons een goed zoekwoord is kunnen we vervolgens gaan kijken naar het zoekvolume.
Voor het zoekwoord "wat is een url" is dat momenteel 140. Dit betekent dat er maandelijks gemiddeld 140 keer gezocht wordt op het zoekwoord "wat is een url".
Zoekwoordonderzoek
Voor het bepalen van de zoekwoorden waar je op gevonden wilt worden starten we dan eerst met een zoekwoordonderzoek. We vragen een lijst te maken met relevante zoekwoorden waar je graag op gevonden wil worden en vervolgens gaan wij kijken wat het zoekvolume van deze zoekwoorden is.
Hieruit volgt dan een lijst met alle zoekvolumes. Zoekwoorden met een zoekvolume van 100 zijn interresant om iets mee te doen.
Dan ben je er nog niet, want alleen zoekvolume is niet voldoende. Je moet dan ook nog kijken naar moeilijkheidsgraad.
Zoekwoord moeilijkheid beoordeelt hoe lastig het kan zijn om te ranken voor een zoekvraag in de top 10 zoekresultaten. Hoe hoger de score, hoe moeilijker het zal worden. Deze score wordt bepaald door de kwaliteit van de top 10 organische zoekresultaten en de kwaliteit van hun linkprofielen.
Hieruit volgt dan een overzicht van zoekwoorden waarmee je een goede kans maakt om een top 10 positie mee te kunnen halen.
Wil je zoekwoordenonderzoek laten uitvoeren neem dan contact om een afspraak te maken.